kroppskunst i utvikling

kroppskunst i utvikling

21.04.2018

Kilde Total Tattoo Magazine, oktober 2015. Det er et 3 å gammelt magasin, men Tomasz Torfinski leder nok fortsatt an i sitt innovative forsprang. Han, også kalt "Tofi", er i stand til å skape sin egen virtuelle scene for en helt spesiell designstil. Han går via digitale skulpturer til 3D virtuell virkelighet og fornyer designspråket for nåtidens kroppskunst. Han er ikke kun kjent i Polen, via sitt "INK-OGNITO TATTOO", men er også internasjonalt svært anerkjent som forbilde og for sin rause deling av hvordan han gjør. Og akkurat som en kunstmaler er redd for å "overmale" sitt verk, dvs ikke avslutte i rett tid, er "Tofi" like selvfølgelig opptatt av å ikke overarbeide et motiv. Men i tillegg må han også ha kunnskap om hud og dens begrensinger, herunder sans for riktig utstyr.

Det er godt kjent at mange faktisk angrer på sine tatomotiver etter noen år, og flere velger å fjerne sine belastende tatoveringer til slutt. Men dårlige tatoveringer er ikke alltid like lett å fjerne som "barns illegale veggkunst" hjemme i stua. Derfor bør det ligge mer sjelsenergi i det livsvalget det faktisk er å tatovere seg med blekk som et mer privat uttrykk. En anerkjent makeupartist har det mye enklere, hvis noen altså ikke skulle like sluttresultatet. På samme måte med en animatør, som raskt kan forandre på en av sine figurer, i motsetning til regissører som jobber med levende skuespillere. 

Tatoveringer er forbundet med smerte og motesymbolikk. Hals og korsrygg er kanskje de mest smertefulle stedene å tatovere? Men et godt valg av identifikajsonsmerke, eller kroppsutsmykning, kan lindre gamle smerterester som prøver å ødelegge for oss som "levende fortid" på et mye dypere plan. Jeg kjenner en tatovør som brukte smeltet tøffelsåle til farge, og fungerte som en "slags terapaut" for andre fengselsfugler i samme fastlåste livssituasjon som ham selv. De andre innsattes indre konflikter fikk et visuelt uttrykk, det ubevisste ble bevisst via en frigjørende klarhet for hjertet.

De første norske tatoveringer hørte til sjømennene som en yrkesgruppe på de syv hav, en slags manndomsprøve på bølgene blå. Men ikke kun, for en kombinasjon av eksotisk bekreftelse og romantisk håp ble også viktig motivasjon for mange. Nåtidens kroppskunst går som en moteriktig trend fra opprør mot voksensamfunnet til tatoartister som tilpasser seg helt nye stier til en individualistisk forsegling av unikt identitetsdesign for personlig særpreg og symbolske definisjoner på dypere mening.

Hud og blekk er blitt et unikt konsept for evige livsvalg, og det fordrer derfor visuell refleksjon på et nytt verdiplan. "Ingen ser det allikevel" er nok forbi for mange, for det er om å gjøre blekk synlig, eller strategisk plassert på kroppen, og gjerne i kombinasjon med klær som antyder, pirrer eller forsøker å øke den erotiske spenningen. Men det gjelder ikke alle, fordi meningssøkende identitetsforankring får stadig flere til å uttrykke personlighet og verdier - både retning og energi.

MW, fortaler for stressfri bildero og veileder i personlig symbolbruk

 

Vi bruker «cookies» for å forbedre vår digitale synlighet. Ved å fortsette å bla gjennom nettstedet godtar du denne bruken. Mer info?